Gæsteindlæg: Living Buddy bevæger dig

Motivation er en sær og svær størrelse at blive klog på. Det gælder i forhold til læring, men det gælder også i forhold til bevægelse (og det er nok uanset om du er autist eller ej). Hvor mange voksne render ikke rundt og holder styr på hvor langt, hurtigt, længe de løber med Endomondo eller andre apps og gadgets? Det gør jeg selv, når jeg løber med A-Team og jeg er ikke den eneste.

Det kan dog være svært at koble børn på Endomondo – for bevægelse skal også være koblet til glæde, leg og sjov. Men det må også godt kunne måles og gøres konkret. Derfor faldt jeg med det samme for Living Buddy, som I kan læse mere om I gæsteindlægget som Anders har skrevet. Alfred er desværre ikke lige så solgt som jeg er, men måske det lige er noget for dit barn.

Hvis I prøver appen, som både findes til Appel og Android, så skriv gerne en kommentar eller besked om jeres erfaringer.

Men nu giver jeg ordet til Anders:


“Living Buddy er en talende motionsven som motiverer til øget bevægelse hos børn og unge. Mens der motioneres optjenes der point, som udløser gevinster til sin Living Buddy. I app’en vælges der mellem 6 forskellige aktiviteter:

  • løb
  • cykling
  • 7 min workout
  • kapløb med dyr
  • balancetræning
  • #shakelivingbuddy

Når en aktivitet er udført, kan resultatet sendes til en ven, som kan forsøge at udfordre det.
Living Buddy er udviklet af Living IT Lab i samarbejde med børn og unge fra bl.a Center for Autisme, Det Nationale Autismeinstitut og Danske fysioterapeuter. App’en er gratis – og for alle, men vi har gjort Living Buddy særlig brugervenlig for børn og unge med kognitive udfordringer. Mange motionsapps er alt for komplekse med tekst, grafer og begreber, som slet ikke er tilgængelig for denne målgruppe. Det var derfor vigtigt at skabe en visuel og talende figur, som guider brugeren igennem fysisk aktivitet. I samarbejde med børn og unge med autisme og ITU studerende, har vi udviklet et pointsystem, som er simpelt, visuelt og auditivt med det formål, at skabe motivation for vedvarende fysisk aktivitet.

Udover pointsystemet fandt vi ud af, at det var ekstra motiverende at kunne udfordre andre. Derfor kan man konkurrere med hinanden i de forskelige aktiviteter.
— — —

Link til App Store:

https://geo.itunes.apple.com/dk/app/living-buddy/id1038913148?mt=8

Link til Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lab.livingBuddy

— — —

Link til website:

www.livingbuddy.dk

Skriv et svar