En iværksætter i maven

Da jeg fandt ud, at jeg ventede Alfred gik jeg på iværksætterkursus. Jeg ville være oprydningskonsulent og have min egen business, hvor jeg hjalp folk med deres rod. Jeg kan stadig godt li’ at rydde op, men der kom ingen business ud af Rodbehandling, som jeg kaldte min lille spæde forretning. I takt med hormonerne steg, faldt min lyst til forretningen, som derefter blev lukket ned.

Det slog mig, at jeg i sandhed havde en iværksætter i maven dengang – nemlig Alfred. Hans eksistens har sat så meget i værk – så meget mere end bare det at få et barn, som i sig selv også er noget af en mundfuld. Alfred har sendt mig ud i ukendt farvand. Lært mig ting, jeg ikke vidste at jeg skulle lære. Fået mig i kontakt med en masse fantastiske mennesker. Givet mig knubs, hård hud og løvekløer.

Jeg ville ikke have fået indblik i autismens forunderlige verden, hvis det ikke havde været for fantastiske, finurlige Alfred. Det er en gave for en som mig, der godt lidt naivt kan gå rundt og tro, at alle ser verden som jeg selv gør. Men det ved jeg nu, at de ikke gør. Og at nogen virkelig ser og oplever noget helt andet.

Jeg deltog i et Ladies First arrangement i går på Republikken. Der fortalte Cille Veje om at have et iværksætter mindset. Og jeg sad jo bare og nikkede og tænkte “ja, for pokker – sådan er det jo!”. For jeg bliver nødt til at sætte gang i ting. Udrette noget. Lave noget business. Udforske og forsøge. Det var for så vidt ikke noget nyt, men det gik op for mig, at min gnist er Alfred. Han er min firestarter – for ham gør jeg alting. Hans behov kommer før mine egne – hans liv er livsvigtigt for mig. Derfor vil jeg også fortsætte med at fortælle om Alfred, om autisme, om hvordan det er at være mor til et barn med autisme, om aspergers syndrom, om specialskole, skemaer, aflastning og de øjeblikke, hvor jeg bare ikke slår til. Om lykkerus. Om brødre. Om det udfordrede parforhold, når man lige har et par ekstra roller på listen ud over mand og kone – mor og far. Om dimser og helt fantastiske ting.

Og jeg har meget snart noget nyt i ærmet…

2 thoughts

Skriv et svar