Derfor får han ikke min stemme

Før sidste kommunalvalg havde jeg en af mine helt store oplevelser oplevelser med en kandidat. Han stod ude foran Amagercentret og samlede underskrifter ind, så han kunne stille op. Jeg havde undgået ham på vejen ind – ikke mindst fordi jeg havde August i barnevognen og Alfred (træt og surmulende) i flyverdragt.

Alfred fik en gigantisk nedsmeltning lige midt i Høje Gågade (altså midt i centret) – vi taler højt skrigende med benene sprællende, fuldt ud sansemæssigt black out og hvor jeg til sidst måtte bære ham under armen, mens jeg kampsvedte og skubbede barnevognen foran mig.

Jeg når ud i friheden – for jeg ved at frisk luft og en hurtig hjemtur er alt Alfred har brug for. Ikke mere snak, ikke mere Amagercenter. Men han står der stadig – kandidaten. Og da han ser mig træder han ind foran mig med sin underskriftsmappe.

– Hvad med en underskrift? spørger kandidaten med hatten insisterende.

– Hvad med et barn? vrisser jeg og kører hjem – med August i vognen og Alfred på armen.

Og i dag er der kommunalvalg igen – og jeg har set at han stiller op igen. Min underskrift har han ikke fået – og han fik mig til at tænke på noget mange politikere desværre mangler – nemlig situationsfornemmelse. Hvad har borgeren brug for? Hvordan kan det handle om borgeren, når kandidaten er ude i eget ærinde? Hvordan skulle han nogensinde kunne forstå hvilke behov vi har i min familie, når hans indgangsvinkel er hvad han har behov for?

Jeg er ikke ude på at slagte nogen – derfor er kandidaten navnløs. Jeg håber bare, at de håbefulde kandidater på den lange seddel, som jeg skal sætte mit kryds på senere i dag, ikke kun tænker på deres egne behov, men at de også tænker på os – borgerne.

2 thoughts

Skriv et svar